Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Богослужіння в Церкві Казанської ікони Божої Матері села Старі Петрівці ПЦУ

Богослужіння в Церкві Казанської ікони Божої Матері села Старі Петрівці ПЦУ

У суботу в храмі Казанської ікони Божої Матері села Старі Петрівці звучали теплі слова подяки митрофорному протоієрею Василю (Хомин), який відбуває на новемісце свого пастирського служіння.
 
Отець Василь майже десять років був не тільки настоятелем храму, а й справжнім духовним пастором громади, надихав на добрі справи, розраджував у хвилини смутку і щиро ділив радість у хвилюючі хвилини вінчання чи хрещення. Він прагнув об’єднати прихожан, показати їм, яка прекрасна наша Україна, які унікальні храми, де людина може знайти розуміння, підтримку, помолитись і знайти душевний спокій: паломницькі стежки старопетрівчан неодноразово пролягали до Київських, Чернігівських та Львівських храмів, до Манявського скиту, у Кам’янець-Подільський… Пам’ятні незабутні подорожі, сповнені душевного спілкування і неймовірних відкриттів!
 
Прихожани щиро дякували отцю Василю за його небайдужість, підтримку та життєрадісність і вручили йому на згадку ікону, щоб оберігала його на всіх шляхах.
 
Отець Василь з хвилюванням сприйняв ці слова вдячності і поділився своїми приємними відчуттями від служіння у Старопетрівському храмі: «Ви стали для мене справжньою дружньою родиною, де можна щиро поділитися своєю радістю і своїми переживаннями! Не прощаюсь, сподіваюсь, що у нас ще буде нагода неодноразово взяти участь у спільних богослужіннях. Молитимусь за вас усіх і прошу ваших молитов за мене! Парафію передаю в надійні руки – новим настоятелем храму призначено отця Анатолія».
 
Нинішню літургію священики відправили спільно. І це стало своєрідним ритуалом передачі повноважень від одного настоятеля до іншого.
 
Після Божественної літургії була зроблена спільна світлина, щоб на довгі роки зберегти пам'ять про цей урочистий, і, трохи сумний, день.

11 вересня 2023