Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Покладання квітів до могил полеглих воїнів у с. Лютіж

Покладання квітів до могил полеглих воїнів у с. Лютіж

Березень минулого року був надскладним у Київській області. Русня не полишала спроб прорватися будь-якою ціною до Києва. Звичайно, ЗСУ та річка Ірпінь цьому всіляко протистояли, що ще більше розлючувало ворогів.

12-14 березня ворог з с.Мощун вів жорсткий артилерійський обстріл, вкотре намагаючись прорвати оборону та просунутися у бік столиці через Гуту-Межигірську. У ці дні, на жаль, загинуло дуже багато військових ЗСУ - близько 60-ти. Деякі з них були поховані на території Петрівської громади, зокрема 5-ро на кладовищі у с. Лютіж. Це Носатюк Олег Олегович 1986 р.н. з м. Харків, Євдокименко Олександр Миколайович 1987 р.н. та Логвиненко Володимир Олексійович 1970 р.н. - проживали у с.Синяк, Пархоменко Олександр Миколайович 1989 р.н. з с. Демидів та киянин Кріпак Сергій Миколайович 1974 р.н.
Дружина одного з воїнів, що загинули, Олена з Демидова розповіла, що 26 лютого з їхньої родини пішли добровольцями у ЗСУ відразу троє - її чоловік (Пархоменко О., чоловік сестри (Євдокименко О.) та вітчим чоловіка (Логвиненко В.). Всі троє загинули, як значиться у документах, 13 березня.
Інший вище згаданий військовий Носатюк Олег Олегович був сам з Харкова. Він також був похований у Лютежі, але після того, як знайшлася його рідня, 22 лютого цього року було проведено ексгумацію тіла та перепоховано воїна у рідному місті.
Кріпак Сергій Миколайович проживав з дружиною у Києві, багато років працював у ТЦ «Епіцентр» - від самого його відкриття. Також пішов добровольцем до лав ЗСУ, як тільки почався наступ на Київ. Загинув у Мощуні від ворожого снаряду. Був похований у Лютежі, бо сам звідси.

Всі ці чоловіки заслуговують на шану.

Сьогодні Петрівський сільський голова Радіон Старенький спільно з працівниками сільської ради та рідними полеглих воїнів поклали квіти до могил. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, які загинули рік тому, у березні 2022 року, захищаючи рідну Батьківщину та поховані на лютізькому кладовищі. Пам’ять про них залишиться навіки. Низький уклін - вони наші герої!

13 березня 2023