Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Сільський голова звітує про події та роботи у громаді

Сільський голова звітує про події та роботи у громаді

До Нового року лишилось півтора місяці і тоді буде опубліковано звіт про діяльність сільської ради та наших комунальних закладів у 2022 році, а зараз традиційно хочу проінформувати вас про події, новини та роботи в селах громади за останні два місяці.
 
 Довгоочікуваною подією стало відкриття на минулому тижні дитячого садочка в Нових Петрівцях.
 
З цього ж тижня він розпочав свою роботу.
 
Розрахований згідно з проектом він на 230 діток, але ми готувались доприйняття понад трьохста дітей. Але так буде в мирний час, а поки військовий стан і існує загроза завдання повітряних ударів, є рекомендовані обмеження, яких ми будемо притримуватись. Отож згідно цих правил в групі має бути не більше 15 дітей, тобто в садочку загалом близько 180.
 
Це діти членів добровольчих формувань, військовослужбовців (якщо інший з батьків, усиновлювачів, опікунів чи інших осіб, визначених законом, працює) та батьків, які задіяні у роботі підприємств, організацій та закладів критичної інфраструктури.
 
Невдовзі сюди ходитимуть і першокласники Новопетрівських ліцею та гімназій, адже в цих закладах немає укриттів (підвалів). Буде розроблено для них відповідний графік, адже приміщення для класів тут лише буде два, а маємо загалом сім класів першачків.
 
На жаль, ми змушені через брак електроенергії в країні відключити вуличне освітлення, в тому числі на центральній нашій дорозі. І одразу тут почались ДТП. Причому на пішохідних переходах.
Хочу звернути увагу пішоходів на те, що для безпеки потрібно мати на одязі світловідбиваючі елементи або сам одяг контрастного кольору, або в кінці кінців при переході підсвічуйте телефоном так щоб водії вас бачили, та і рухатись потрібно по переходу лише тоді, коли пересвідчуєтесь, що водій вас помітив і зупинив своє авто.
 
У свою чергу водії мають бути уважнішими та пересуватись в темну пору доби зі швидкістю до 50 км/год! Пам’ятайте, що винним в наїзді на пішохода на не регульованому пішохідному переході буде завжди водій!
 
З приходом опалювального сезону хочу звернути вашу увагу на перевірку димарів в будинках та нагадати про періодичне обслуговування систем опалення.
 
Адже від цього залежить безпека вашого майна, здоров’я та життя.
 
Також хочу наголосити щоб у разі виявлення невідомих вам предметів повідомляти ДСНС і не чіпати їх. Тим більш не зберігати такі пристрої вдома! Адже цим наражатимете на небезпеку не тільки себе, а й своїх рідних та навіть сусідів. Гадаю, вже всі чули та знають про трагічний випадок, що стався в Старих Петрівцях з пятидесятирічним чоловіком, який зберігав боєприпаси і підірвався позавчора на вибухівці.
 
Відключення електроенергії не дозволяють нормально працювати як сільській раді, так і іншим нашим закладам та відповідно надавати належним чином адміністративні, освітні, медичні та інші послуги. Але намагаємось під це підлаштовуватись та мінімізувати вплив відключень на процес роботи. Найтяжче тут у нас в галузі освіти.
 
У цьому році в нас не буде встановлено по селам новорічних ялинок.
 
До речі, під забороною встановлення та увімкнення новорічної ілюмінації. Причому як комерційній діяльності, так і органам державної влади та місцевого самоврядування.
 
Досить активними по роботах були останні пару місяців, хоча з бюджетом, як і у всіх громадах нашої держави, зараз скрутно.
 
Багато часу приділяли ремонту та облаштуванню укриттів. Враховуючи сьогоднішню ситуацію, це є питанням номер один. Зокрема такі роботи проведено в ліцеях Старих Петрівець та Лютежу. Тут маємо вже готові укриття з вбиральнями, зроблено належне освітлення, облаштовано місця для сидіння, обладнано вентиляційні системи, стіни та підлоги частково, де потрібно, поштукатурено та пофарбовано. Дуже хочеться вірити, що це все нам не знадобиться, але зараз значна частина коштів спрямовано в це русло: безпека понад усе.
 
Другий напрямок, куди були спрямовані кошти – це закупівля генераторів для комунальних освітніх, культурних та соціальних закладів. Хочемо, щоб наші організації максимально мали змогу працювати і надавати послуги.
 
Також провели тендер для закупівлю потужних дизельних електростанцій для встановлення їх на насосне обладнання свердловин водопостачання та очисні споруди з КНС, але за тиждень ціни різко тут змінились і переможець торгів відмовився укладати договір. Тому проводимо нову процедуру закупівлі.
 
Разом з цим рекомендую всім по можливості мати запаси води вдома. Адже кожного дня можна чекати обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури від ворога, що може призвести до тривалої відсутності електроенергії і відповідно без водопостачання.
 
Наразі на території Петрівської громади створено два пункти обігріву: в Новопетрівському будинку культури (с. Нові Петрівці, вул. Свято-Покровська, 220) та на території КЗ «Центр надання соціальних послуг» (с. Нові Петрівці, вул. Ново-Київська, 121).
 
Медичні заклади працюють в штатному режимі, але на час повітряної тривоги у приміщенні лікарні залишається лише черговий лікар.
 
Перейменовано ще одну вулицю у с. Нові Петрівці, а саме вулиця Гагаріна тепер стала називатися вулицею Перемоги.
 
Також цілий ряд нових вулиць у с. Нові Петрівці отримали свої назви, таким чином, ми вшанували цілий ряд відомих діячів, подій, угрупувань: Левка Лук’яненка, Шаміля Басаєва, Костянтина Острозького, Чорних Запорожців, Героїв полку «Азов», Гайдамацька, Василя Стуса, Євгена Коновальця, Симона Петлюри, Куренівська, Степана Бандери, Романа Шухевича, Павла Скоропадського, Петра Дорошенка, Джохара Дудаєва.
 
Не можу оминути своєю увагою і хочу ще раз подякувати всім, хто взяв участь у наших благодійних ярмарках. Завдяки об’єднаним зусиллям багатьох жителів, підприємців нашої громади вдалося зібрати, як на мене, чималу суму грошей на підтримку родин, будинки яких найбільше постраждали під час збройної агресії російської федерації. Загальна сума за всі чотири ярмарки – 670 702 грн.
 
Основна частина цих коштів уже роздана власникам постраждалих будівель, а їх всього 67.
 
Ще одна допомога, яку отримали постраждалі жителі сіл Гута-Межигірська, Лютіж, Старі Петрівці, Нові Петрівці – це інструменти та деякі будівельні матеріали на відновлення житла від Міжнародної організації міграції. Це стосується тих, хто подавав відповідні заявки.
 
Ну і, звичайно, поінформую щодо виконання робіт з благоустрою нашої громади.
 
У Новопетрівській дитячій школі мистецтв частково замінено побиті від ворожих обстрілів вікна.
Проводилося чищення дощової каналізації від сміття та мулу.
 
У період дощів на деяких ділянках дороги доводилося відкачувати воду через підтоплення.
 
Ґрунтові дороги прогрейдерували.
 
На перейменованих вулицях замінювали старі вуличні покажчики на нові.
 
Також по центральній вулиці громади продовжувалася робота по відновленню вуличних знаків.
 
Комунальні заклади громади здійснювали заготівлю дров на зиму.
 
Сміття з вулиць та контейнерів вивозиться згідно з графіком. Також вивозилося сміття з кладовищ, дитячих майданчиків.
 
З цього тижня відновлюється наш спільний з організаціями Веолія та Нестле проект по вивезенню сортованого сміття. Фактично з початку війни лише декілька разів так звані «дзвіночки» чистились від сортованого сміття. Давайте повертатись до цього та продовжувати сортувати.
 
Прибиралося узбережжя Київського моря.
 
На дитячих майданчиках сіл проводився дрібний ремонт ігрових елементів.
 
Деінде ще скошуємо траву, зокрема у зонах відпочинку.
 
Проводилися роботи з обрізання чагарників та аварійно небезпечних дерев, ця деревина буде використовуватись в опалювальний сезон.
 
Отож, незважаючи на певні труднощі та незручності, життєдіяльність та функціонування наших комунальних закладів в громаді проводиться на належному рівні.
 
Головне, що наші ЗСУ показують високі результати та постійно просуваються вперед, визволяючи українські землі. Кожен день - це наближення нашої Перемоги.
 
Ми всі можемо потерпіти і побути трохи в темряві, без води та можливо з іншими незручностями.
Головне незалежність нашої країни!
 
З вірою в як найшвидшу перемогу, всім міцного здоров’я та злагоди!
 
Україна понад усе <p><span class=15 листопада 2022