Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Делегація Петрівської громади перебувала у Литві з виставкою «Боротьба за Київщину 2022»

Делегація Петрівської громади перебувала у Литві з виставкою «Боротьба за Київщину 2022»

Делегація Петрівської громади перебувала у Литві з виставкою «Боротьба за Київщину 2022»
12 та 13 січня в Литві відзначається національне свято День захисника свободи. Це свято,приурочене подіям 1990 року,коли Литва першою заявила про вихід зі складу Радянського Союзу і зустрівши супротив влади СРСР, яка ввела війська до республіки, змогла отримати перемогу та вийти зі складу союзу. Її прикладу подальшому послідувало інші республіки, серед них і Україна.
На запрошення віцеспікера Сейму (заступника голови Парламенту) Паулюса Саударгаса на це свято були запрошені й наш сільський голова Радіон Старенький та заступник сільського голови Кристина Басок. До складу нашої делегації увійшли також депутат сільської ради Євген Грищенко, журналіст Тарас Мокляк, та жителі нашої громади Тетяна Яременко, Басок Валерій, Олександр Мельник.
Нашою делегацією було організовано в парламенті Литви виставку «Боротьба за Київщину 2022» з експонатів нашого музею - елементів ворожого знаряддя та одягу, за що дякуємо директору Національного музею «Битва за Київ у 1943 році» Владиславу Альохіну та його колективу. Також до виставки входили фотографії зруйнованих будівель та споруд з нашої громади, можливість переглянути відеоролик через 3Д окуляри зруйнованих об’єктів з різних куточків нашої країни. Загалом виставку відвідали понад однієї тисячі чоловік. Мета цієї виставки - донесення інформації про ситуацію в Україні литовському народові,який допомагає нашій державі з перших днів війни.
Відкриття виставки відвідали спікер сейму Вікторія Чміліте-Еільсен, до речі, етнічна українка, віце спікер Сейму Паулюс Саударгас, заступник посла України в Литві Viktor Hamotskyi.
Виставка триватиме у Литві до 15 січня включно.
Також Радіон Старенький та Кристина Басок відвідали місцевий телеканал, відрізки відео з їх інтерв’ю та інших подій, пов’язаних з відкриттям виставки до вашої уваги у відеороликах до цього допису. 


Пост про виставку у Литві у виданні "Факти. Україна" 
https://fakty.ua/413970-v-sejme-litvy-predstavili-vystavku-ob-istorii-protivostoyaniya-rf-v-kievskoj-oblasti




    

16 січня 2023