Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Свято Кавуна

І кавунами поласували, і добру справу зробили на заході, присвяченому Всесвітньому дню кавуну, що відбувся у с. Лютіж минулої суботи.
Цього дня на території Лютізького ліцею дітям було багато забав – і на гірці покататися, і солодкою ватою поласувати, і погратися у м’яча та пофотографуватися з кавунами, у костюми яких перевдяглася молодь Лютежу. А дорослі тим часом відвідали ярмарку та взяли участь в аукціоні та лотереї.
Цей захід був організований у першу чергу для підтримки 4-річного Макара Мацька, жителя Димерської громади, який має рідкісне захворювання СМА та потребує лікування, вартість якого понад 2 млн грн. Отож, про все про черзі.


АУКЦІОН
Футбольний м'яч з підписом Андрія Шевченка надав Король Микола Олександрович. Викупив за 3000 грн Чернявський Ігор.
Боксерські рукавиці з підписом Віталія та Володимира Кличків надав Петрівський сільський голова Старенький Р.М. Викупив за 5000 грн Коваль Іван.
Дитячий електромотоцикл надав дідусь Макара, для якого збирали кошти - Мацько Василь Іванович. Викупив за 3500 грн Коваль Іван.

ЯРМАРОК
Їжу, що продавалась на заході готували кухарі Лютізького ліцею та кафе «Морський бриз».
Продавали та допомагали з організацією дитячої зони працівники садочку та ліцею
Також надано продукцію такими організаціями:
Фора, Кметь В.В. НОВА ПОШТА, Ковнацька Н.М., ФОП Коваль Єва Михайлівна, ФОП Тробюк Т.В., ФОП Миронов С.Г. кафе «Щедра пані», Магазин «Панянка», БО «Україна понад Усе»
На заході також реалізовували свою продукцію майстрині громади, а саме: Вікторія Пасічник з медовою продукцією та милом власного виробництва, Лариса Галянт надала ляльки-мотанки та майстрині Лютежу.
Дитячу ігрову зону організувала Світлана Кавацюк (БО «Україна понад Усе»).
Додатково хочемо відзначити, що на святі також були присутні активні дівчата Димерської громади, які продавали вироби ручної роботи та домашню випічку. Дівчатам активно допомагали Цапук Марина та Ямненко Валентина.
Велику участь в організації даного свята взяла Юлія Кацімон, яка є волонтером та всіляко допомагає зі збором коштів родині Макара Мацька.


ЛОТЕРЕЯ
Було продано 523 лотерейні квитки.
Призи для лотереї буди зібрані жителями села Лютіж, працівниками сільської ради та частина надана учасниками заходу. Також надано сертифікати від шеф-кухаря Кафе «Ягода», сертифікати на піцу та суши Кафе «Суші Мікс» та сертифікати від Кафе «Петрівська Вежа».
Дякуємо всім, хто долучився – ми спільно зробили гарну справу.
Всі виручені кошти від заходу були передані родині Мацьків на лікування Макарчика. Всього вдалося зібрати 83 245 грн.
Всім, хто не зміг цього дня долучитися, але хоче допомогти хлопчику Мацьку Макару – нагадуємо реквізити, на які його батьки приймають допомогу.
4149499186070759
Приват.Карта для збору, батько Мацько Володимир
Посилання на монобанку:
https://send.monobank.ua/jar/Kj5VWPUKT

17 серпня 2023