Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Дитячий садочок `Петрик` зустрічав гостей

Дитячий садочок `Петрик` зустрічав гостей

Вчора наш дитячий садок «Петрик» мав за честь провести у себе серпневу форсайт-сесію «Київщина: розвиток освіти у воєнний час та після перемоги».
 
На обласний захід завітало багато гостей: спеціалісти управлінь та відділів освіти місцевих органів управління освітою, методисти з питань дошкільної освіти Центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівники закладів дошкільної освіти – всього близько 70 осіб.
 
Також були присутні начальник відділу дошкільноїосвіти головного управління дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Нерянова та заступник голови Київської обласної державної адміністрації Жанна Осипенко.
 
Модератором заходу була Любов Ківшарь, провідний фахівець Центру нових інформаційних систем та технологій департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.
 
Петрівський сільський голова Радіон Старенький привітав усіх присутніх на цій зустрічі, розповів про важкий тернистий шлях будівництва дитячого садка «Петрик», про перешкоди, що доводилося долати, про пошкодження від ракетного удару вже готового до відкриття закладу. Про відчуття гордості, коли дошкільний заклад все-таки відкрився і тепер є одним з найкращих у Київській області. Поділився досвідом як підвальне приміщення дитсадка тепер є укриттям, яке постійно удосконалюється для максимальної зручності як діткам, так і дорослим. Також розповів про інші два дитячі садки на території громади, які за час війни не мали змоги працювати, але цього року завдяки спонсорам, що допомогли з фінансуванням будівництва укриття, відчинять свої двері для діток.
 
Директор КЗДО ясла-садок «Петрик» Наталія Осадча провела екскурсію по закладу та показала інновації дошкільної освіти, що використовуються у цьому дитсадку.
 
Програма заходу була дуже насиченою, спікери ділилися своїм досвідом та перспективами розвитку дошкільної освіти, своїм баченням адаптації до умов сьогодення у військовий час та, звичайно, своїми планами та ідеями, що реалізовуватимуться після перемоги України.
 
Кожен зміг для себе взяти корисну інформацію, поділитися своїми надбаннями. Такі зустрічі потрібні, адже обмін думками дає можливість удосконалюватися, вчитися та переймати найкраще.

18 серпня 2023