Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Зустріч з жителями зруйнованого будинку в с. Нові Петрівці

Зустріч з жителями зруйнованого будинку в с. Нові Петрівці

✅19 серпня у приміщенні сільської ради в Нових Петрівцях відбулась зустріч заступника голови Київської обласної військової (державної) адміністрації Миколи Бойка з жителями багатоквартирного будинку з с.Нові Петрівці, який постраждав від обстрілу російського агресора (вул. Ново-Київська, 135).
✅На зустрічі були присутні сільський голова Радіон Старенький, заступник голови Ігор Кучерявий, депутат сільської ради з цієї вулиці Євген Грищенко, власники квартир будинку.
⬛️Цейвосьмиквартирний двоповерховий будинок зазнав руйнувань внаслідок ракетного удару 17 березня 2022 року, тоді загинула й дитина, дворічний Степанко - єдина цивільна жертва з нашої громади. Після цього будинок повністю не придатний для проживання в ньому.
⬛️З того часу його жителі змушені проживати в різних місцях, зокрема три сім’ї живуть в комунальній будівлі Центру соціальних служб (дитячий будинок «Любисток»).
✅На зустрічі Микола Бойко назвав різні варіанти, на які можуть сподіватись власники квартир цього будинку. Але всі власники лише за один варіант - це повне відновлення будинку в тих розмірах та площах квартир, що були зруйновані.
✅Отож, ухвалили рішення рухатись далі саме по цьому шляху. Найближчим часом сільська рада виготовить проєктно-кошторисну документацію на будівництво та передасть її до Київської ОВА, а та у свою чергу через Департамент регіонального розвитку проведе роботи з будівництва.
⬛️P.S. Станом на сьогодні будівля стоїть в тому стані, що і була після авіаудару, демонтаж не можливо провести, бо не всі власники підписали на це відповідні дозволи. Територію навколо було огороджено, щоб ніхто не заходив до небезпечного об’єкту.

21 серпня 2023