Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Петрівська Маланка

Мабуть, в жодній країні світу немає стільки обрядових пісень, як в українському фольклорі. Незважаючи на несприятливі умови для святкування через війну – українці продовжують свої традиції  та співають пісні. На минулих вихідних наші діти ще раз довели, що співочому українському народу нема переводу. До Новопетрівського будинку культури приїхали артисти-аматори з усієї громади – публіці свою святкову програму представили: Новопетрівський ліцей, Старопетріський ліцей, Лютізький ліцей, Новопетрівська гімназія №1, Новопетрівська гімназія №2, Новопетрівська дитяча школа мистецтв, Новопетрівський будинок культури та гурт козацького вишколу «Межигірський сокіл». Лунали і щедрівки, і колядки, і танцювали, і козу водили, і закликали вищі сили допомогти у якнайшвидшому закінченні війни та здобутті перемоги України. Повна зала людей, а це переважно мами, тата, бабусі і дідусі наших артистів гучними оплесками дякували артистам за виступи.

Наприкінці заходу Петрівський сільський голова Радіон Старенький привітав усіх присутніх з закінченням новорічних свят та побажав усім добра, злагоди, здоров’я та мирного неба. Також він передав привіт від 252 батальйону 112 бригади, де воюють наші хлопці у Донецькій області, де нещодавно їх провідав. Дуже зворушливим моментом були ті хвилини, коли сільський голова закликав своїми оплесками також підтримати військових на фронті. Після цих слів весь зал піднявся і довго плескав у долоні.

Завершальною нотою свята стало вручення подяк та солодощів для юних артистів та їхніх керівників. У цьому Радіону Миколайовичу допомогла директор Центру надання культурних послуг Юлія Іванова. Після спільного фото, всі розійшлися по домівках – з гарними враженнями від побаченого дійства. Сподіваємося на нові можливості зустрітися та отримати позитивні емоції, яких зараз всім нам так не вистачає. Дякуємо нашим творчим колективам, закладам освіти, організаторам, місцевій владі, а головна подяка, звичайно, ЗСУ, що ми маємо можливість проводити такі теплі вечори разом.  

24 січня 2023