Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Пост сільського голови

Про укриття в освітніх закладах громади.

❇️Завершуються роботи з оздоблення модульного укриття в Лютізькому дитячому садочку «Барвінок».
 
❇️ У Старопетрівському дитячому садочку «Пролісок» вже також встановлено таку конструкцію і зараз тривають аналогічні роботи з оздоблення.
 
❇️ Кожне з цих укриттів розраховане на 100 осіб, використовуватиметься як дітьми, так і персоналом закладу. Є місця для сидіння, два входи, туалети.
Отож, Лютізький «Барвінок» зможе прийняти дітей з першого вересня, а в Старопетрівському «Проліску» запрацює дві групи з вересня, а всі інші з початком жовтня, адже тут ще тривають ремонтні роботи у групових осередках старого корпусу.
 
❇️ Будівництво укриттів в садочках профінансували ТОВ «Чіпси Люкс» (Mondelēz Ukraine (Монделіс Україна) і БФ "Благомай". За що ще раз хочу їм подякувати!
 
❇️ У Новопетрівському «Петрику» укриття готове в одній з трьох секцій підвального приміщення. Цього було достатньо, але з першого вересня ми до садочку будемо приймати всіх, а не тільки дітей працівників критичної інфраструктури, що значно збільшить кількість діток. У цьому укритті вже буде тіснувато, тому ремонт підвальних приміщень продовжуємо та будемо відповідно розширяти площу укриття.
 
❇️ Укриття в Старопетрівському та Лютізькому ліцеях у задовільному стані, з достатньою площею, адже за останніх 1,5 роки ми провели тут чималу роботу. Вони здатні розмістити як учнів та персонал цих закладів, так і інших громадян.
 
❇️ Найскладніша ситуація з укриттями у шкільних освітніх закладах Нових Петрівець, адже в жодному з трьох приміщень підвалів немає і тому відповідно відсутнє і укриття. Його потрібно будувати, як то кажуть, з нуля.
 
❇️ Вже маємо розроблену проєктно-кошторисну документацію на укриття у Валках та саме головне - позитивний експертний звіт на цей проєкт (експертиза 2,5 місяці на розгляді тримала проєкт). І це буде не просто укриття, а протирадіаційне укриття (ПРУ).
Воно здатне розмістити 390 осіб. Буде використовуватись не тільки учнями та працівниками закладу, а й іншими жителями.
 
❇️ Зараз виготовляється проєктно-кошторисна документація на ПРУ в Новопетрівських ліцеї та гімназії. З експертизою вже має бути швидше, адже нещодавно затверджено новий ДБН, в якому чітко передбачено вимоги до таких споруд.
 
❇️ Будівництво укриттів в Новопетрівських ліцеї та гімназії, а також другому корпусі Петрівського ліцею, буде фінансуватись за рахунок нашого сільського та державного бюджетів. Про терміни, на жаль, нічого сказати не можу, адже все залежить від багатьох факторів, але, звичайно, намагатимемось робити все якомога швидше.
 
❇️ Разом з цим ми ведемо перемовини з благодійними організаціями щодо розміщення модульних укриттів в гімназії та Новопетрівському ліцеї, щоб прискорити очне навчання в цих закладах.
 
❇️ Учні Петрівського ліцею з корпусу N2 (Валки) до того часу, поки ми збудуємо ПРУ зможуть всі навчатись в корпусі N1 у Старих Петрівцях, возитимемо їх автобусом. Фактично всі, окрім двох класів, у першу зміну.
 
А поки планується, що 1 і 3 клас гімназії № 2 та 1 клас Новопетрівського ліцею будуть навчатись в приміщенні дитсадка «Петрик». 4 клас чотири рази на тиждень і 5 клас один раз на тиждень гімназії № 2 у Цифровому центрі в Старих Петрівцях (приміщення будинку культури). Також два класи Новопетрівський ліцей зможе використовувати до обіду у Новопетрівській школі мистецтв, адже там є укриття.
 
❇️Однозначно цей навчальний рік розпочнемо з більшою кількістю уроків, з денною формою навчання, які охоплять значно більшу частину учнів в порівнянні до минулого року. А дошкільнята взагалі всі будуть на звичній формі навчально-виховного процесу.
Працюємо далі.
 
 

25 серпня 2023