Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Розширена нарада керівників комунальних закладів і установ Петрівської сільської ради

Розширена нарада керівників комунальних закладів і установ Петрівської сільської ради

Вчора відбулася розширена нарада керівників комунальних закладів і установ Петрівської сільської ради.
Основні тези робочих питань, які обговорювалися.

ОСВІТА. Всі заклади готуються до закінчення навчального року та паралельно здійснюють підготовку для початку нового навчального року, зокрема у всіх гімназіях та ліцеях громади триває набір дітей до 1-го класу. Головне завдання, яке стоїть перед кожним закладом освіти – створення безпечного освітнього середовища.


У Новопетрівському ліцеї готуються до захисту наукових робіт Всеукраїнського етапу МАН. Також триває набір до 10-го класу (профілізація - англійська мова), очікується 26-30 дітей та 1-го класу (на сьогодні вже 59 дітей).


У Лютізькому ліцеї проводилися роботи з удосконалення укриття, зокрема встановлено парти для можливості проведення там навчання при потребі. У зоні відпочинку поставили три тенісні столи.
Йде підготовка до районного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл".


Старопетрівський ліцей перейшов на очне навчання для всіх ліцеїстів.
На першому поверсі облаштовано зону для спілкування та відпочинку, на другому курсі – букросінг. Також оновлено харчування. Завершено оформлення класу безпеки.


У Новопетрівській гімназії №2 частина гімназистів зранку відвідує Цифровий освітній центр Петрівської сільської ради, що знаходиться у с. Старі Петрівці, де є можливість не лише підключитися до онлайн уроків, а й поспілкуватися між собою.
На території самого закладу тривають роботи з благоустрою території та квітників.


У Новопетрівській гімназії №1 проведено батьківські збори по класах. Підготовано проєктно-кошторисну документацію на будівництво укриття та модернізацію закладу. Йде підготовка до ремонтних робіт в котельні.


Дитячий садок «Петрик» на сьогоднішній день відвідує 217 діток. У закладі проходять різноманітні заходи, зокрема у тиждень безпеки діти вивчали мінну небезпеку, правила дорожнього руху, залучалися профільні спеціалісти, які проводили з дітьми відповідні практичні заняття.


У дитячому садку «Пролісок» (с. Старі Петрівці) триває ремонт будівлі. У закладі встрановлено тривожну кнопку на випадок небезпеки. Тричі на тиждень з дітьми, які мають вади мови працює вчитель-логопед. Заняття проходять офлайн згідно з графіком.


У дитячому садку «Барвінок» очно працює лише логопед, заняття зі старшою групою проходять дистанційно. Також постійно ведеться робота з батьками, зокрема на тему «Як заспокоїти дітей під час стресу».
Сезон опалення у дитсадку, як і всюди, завершено, котли почищені.

МЕДИЦИНА. Всі медичні заклади працюють у штатному режимі, надають медичні послуги у повному обсязі.


КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за 1-й квартал 2023 року прийняв 4057 осіб, укладено 869 нових декларацій з лікарями. З метою розширення мережі амбулаторій ЗПСМ в громаді розпочаті підготовчі роботи до відкриття нової амбулаторії в багатоквартирній забудові ЖК «Смарагдове місто».


КНП «Петрівський консультативно-діагностичний центр» надав пацієнтам 954 консультації, проведено 1443 лабораторних досліджень.
Заклад шукає на вільні посади кардіолога та офтальмолога.

СОЦІАЛЬНА СФЕРА.
У Центрі Фахівці Центру надання соціальних послуг відвідали вимушено переселені особи та сім’ї та відібрали тих, хто потребує допомоги – у першу чергу це родини з дітьми або особи похилого віку. Ці родини перебувають під постійним супроводом Центру та отримують допомогу у вигляді продуктових наборів.
Також Центром були роздані паски до Великодня особам з соціально незахищених верств населення. У центрі можна отримати різноманітні консультації, зокрема працює психолог. Для діток постійно проводяться майстер-класи та заняття для розвитку.


Службою у справах дітей спільно з поліцейськими громади та ювенальною поліцією постійно проводяться вечірні рейди, спрямовані на профілактики потрапляння дітей у складні життєві обставини.
Також проводяться рейди у сім’ях. За 1 квартал 2023 року проведено 19 рейдів, відвідано 63 сім’ї, у яких виховується 108 дітей. Виявлено 13 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, на облік служби взято 8 дітей.

КУЛЬТУРА.
За І квартал 2023 року Центр культурних послуг провів 207 культурно-масових та спортивних заходів по усім філіям.


Усі колективи Центру та філій брали активну участь у конкурсах, фестивалях, концертних програмах, масових культурно-розважальних заходах, турнірах та змаганнях. Проводились театральні покази учнів класу театру, виставки робіт учнів класу образотворчого мистецтва, концертні заходи учнів та викладачів, відкриті уроки та методичні доповіді викладачів школи мистецтв проводились технічні заліки по відділах, концерти класів та ін. Працювали різноманітні гуртки та секції. Проходили спортивні змагання – зокрема з футболу, боксу, армрестлінгу.

БЛАГОУСТРІЙ. Триває двомісячник благоустрою, який завершиться 15 травня.
Петрівським ККП за попередній місяць надано послуг з централізованого постачання – 26 717 м3 води, водовідведення – 11 110 м3 води.
У селі Нові Петрівці на вул. Межигірській здійснено заміну 90 м трубопроводу.
Ліквідовано чотири пориви водопроводу у с. Старі Петрівці.
Здійснено ремонт автоматики на водопровідній башті по вул. Польовій, у майбутньому вона потребує заміни.


КП «Петрівський благоустрій» працює згідно з графіком двомісячника благоустрою. Крім того, веде боротьбу з підтопленнями територій та несанкціонованими стихійними сміттєзвалищами.

ПРАВОПОРЯДОК.
Офіцери громади. Розглянуто 53 звернення громадян. Зараєстровано 3 кримінальні правопорушення на території громади.
Притягнено до відповідальності 25 осіб за порушення громадського порядку та 28 осіб за порушення безпеки дорожнього руху.

28 квітня 2023