Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Оголошення

Шановні старопетрівчани!

Зараз маємо багато скарг через проблеми з водопостачанням у с. Старі Петрівці. Хочемо роз’яснити ситуацію.

  • По-перше, протягом останніх тижнів довелося виконувати серйозні аварійно-ремонтні роботи по вул. Межигірській. Цього тижня здійснювався ремонт пориву водомережі на вул. Князя Святослава, 186. Зараз вже трубу заклеїли, пробують запускати.
  • По-друге, з ладу вийшла одна з найпотужніших водних артерій села – резервуар-накопичувач по вул. Промисловій, 28 (так звана «башта»). Тут виникли проблеми з системою електропостачання. На даний час живить резервуар генератор.
  • Третя і найголовніша проблема – стара система водопостачання у с. Старі Петрівці. Основна частина водопроводу ще 50-60-х років, її давно треба повністю замінювати, а замінено лише десь 15%. Фактично вся система водопроводу лежить під асфальтованими дорогами. Тобто її заміна потягне за собою додаткові витрати на асфальтування, не рахуючи, що лише сам ремонт водопровідної системи – це десятки мільйонів гривень. Але звичайно, без цих робіт ситуація лише погіршуватиметься, тому поступово замінюватимемо водопровід у Старих Петрівцях. Так, минулого року відповідні роботи проводилися по вул. Дніпровській (250 м), де було найбільше поривів за рік.
Не забуваймо тримати вдома водні запаси, адже є ще й четверта проблема – це планові і позапланові вимкнення електроенергії, які безперечно теж мають великий вплив на водопостачання.

Всім дякуємо за терпіння і розуміння.
З повагою Петрівський ККП

31 січня 2023