Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради

Оголошення

Прихід теплих весняних днів завжди супроводжує поява первоцвітів.
 
На жаль, у цей період провісники весни може спостерігати не лише на галявинах, а й на вулицях та ринках, де продаються ці рослини. Але їх продаж заборонено, бо більшість із них – підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо – занесені до Червоної книги України та охороняються законом.
 
Щоб зберегти первоцвіти, з березня по травень у Петрівський громаді заплановані заходи щодо захистуранньоквітучих рослин. У першій декаді березня запланована акція «Бережімо первоцвіти», що проводиться щорічно та зокрема передбачає пропаганду відмови від купівлі первоцвітів.
 
Закликаємо жителів нашої громади не купувати та не зривати перші весняні квіти.
За останній рік ворог і так завдав непоправної шкоди навколишньому середовищу України. Сьогодні особливо важливо відповідально ставитися до природи, не бути співучасниками екологічних злочинів.
 
Нагадуємо, що незаконний збір і реалізація рідкісних, занесених до Червоної книги України, ранньоквітучих рослин заборонені Законом України «Про Червону книгу України», та статтями 88-1 та 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
 
Торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом.
 
Також не забуваймо про заборону на період воєнного стану ходити до лісу.
Важливо пам’ятати, що збереження первоцвітів залежить від свідомого ставлення до проблеми кожного з нас.
 
Збережімо прекрасні квіти для нащадків!

07 березня 2023