Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Пост сільського голови до Дня пам`яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Пост сільського голови до Дня пам`яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Традиційно, як і щороку, ми сьогодні спільно з працівниками сільської ради, представниками музейної справи та культури, депутатами, членами ДФТГ, жителями громади вшанували пам'ять воїнів, що загинули у Другу світову війну, провівши мітинги-реквієми у всіх селах Петрівської громади. Покладено квіти до всіх пам’ятників, що присвячені цим подіям. Ми були на кладовищах та вшанували пам'ять воїнів, які проживали на території нашої громади і отримали звання героїв у Другусвітову війну. Поставили свічки пам’яті за упокій кожної душі, що загинула в ті роки.
 
Минулого року працівники Петрівської сільської ради мали змогу провідати трьох учасників бойових дій Другої світової війни, а вже цьогоріч не залишилося жодного. Минулого тижня на 97-му році життя помер останній учасник бойових дій у Петрівській громаді Нестерук Володимир Мартинович. Проте звичайно, у нашій пам’яті, у літописах нашої громади їхні імена викарбувані назавжди. У нашій громаді ми зокрема повинні пам’ятати двох героїв Другої світової війни – Богдана Дмитра Пилиповича та Захарчука Миколу Максимовича. Вони разом з іншими багатьма українцями боронили нашу землю від ворога. Ніхто тоді не міг навіть подумати, що нам знову доведеться брати зброю і захищати Україну від сусіда-загарбника, який перебравши весь досвід фашизму, піде до нас тими ж методами і нищитиме все на своєму шляху, здійснивши повномасштабне вторгнення.

Ми віримо і сподіваємося, що й це лихо українці подолають, і ми знову здобудемо Перемогу. З кожним днем зростає прірва, що раніше поєднувала нас з так званим «братським» народом, вже майже нічого спільного не залишилося, є лише спільна межа, яка має стати після звільнення наших земель високим муром. Ми чекаємо на свій новий український День Перемоги. Сьогодні президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким відзавтра і щорічно 9 травня в Україні відзначатиметься День Європи, як це зараз є у всіх європейських країнах. Ми рухаємося у правильному напрямку і як би ворог не намагався нас залякати ракетами та шахедами – цей шлях уже не змінити.
 
Слава Україні!
Героям Слава!
 
З повагою
Радіон Старенький

09 травня 2023