Офіційний сайт Петрівської сільської ради

Петрівська
сільська рада
Офіційний сайт
Петрівської сільської ради
  • Новини
  • Відновлення вивезення роздільного сміття у с. Нові Петрівці та Старі Петрівці

Відновлення вивезення роздільного сміття у с. Нові Петрівці та Старі Петрівці

Вже близько двох років на території Старих Петрівець та Нових Петрівець стоять баки для роздільного сміття: зелені – для скла, жовті – для пластику, паперу та металу. Це стало можливим завдяки втіленню у життя проєкту «Lighthouse» з роздільного збору, сортування та переробки відходів. Для цього міжнародні компанії Nestlé та Veolia об’єднали зусилля та за домовленістю про співпрацю з місцевою владою встановили спеціальні контейнери в наших селах (ця домовленість почала діяти ще до створення Петрівської громади, тому на території Лютежу і Гути-Межигірської таких контейнерів нема). Відтоді ми маємо можливість сортувати відходи та робити нашу країну і територію громади чистішими.

Звичайно, війна внесла свої корективи і довелося на певний час ці послуги призупинити. Та незважаючи на всі перешкоди та складні економічні умови, наші партнери знайшли можливість і відновили дані послуги, дбаючи про чисте та безпечне середовище в нашій громаді.

Тож закликаємо новопетрівчан та старопетрівчан свідоміше ставитися до цієї послуги та не викидати звичайне сміття у кольорові баки. Для несортованого сміття на території громади стоять чорні баки. Просимо дотримуватися правил сортування та відповідно зробити свій внесок у збереження довкілля та чистоти в наших селах.

09 грудня 2022